Solo Art Exhibition “Cosmos Series” - Myró Gallery, Thessaloniki, 15-31 DECEMBER 2022

Georgina Tsismalidou - Cosmos Series | Project Room

Η Τζωρτζίνα Τσισμαλίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είναι τελειόφοιτη σπουδών Ψυχολογίας. Βρίσκει έμπνευση στην Τέχνη και της αρέσει να δημιουργεί συναρπαστικά έργα.

Έχει βραβευτεί με το «Panorama International Arts Award 2022» για τον πίνακά της με τίτλο «Enlightenment» από το «Panorama International Arts Festival 2022», το οποίο είχε σαν θέμα την παγκόσμια ειρήνη. Έχει λάβει την θέση της Executive Assistant του Youth Foundation για το Writers Capital International Foundation στον τομέα των τεχνώνΕπίσης έχει βραβευτεί με Τιμητική Διάκριση για τον πίνακά της με τίτλο «Triumph Thunderbird» στον «1ο Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό» των εκδόσεων Κέφαλος. Έχει συμμετάσχει με ατομική έκθεση (8 πίνακες) στο Athens Art Festival 2022, πίνακές της έχουν γίνει τα εξώφυλλα δύο Ποιητικών Συλλογών και τα έργα της εκτίθενται στο Etsy.

«Το θέμα της συλλογής μου “Cosmos Series” είναι η εξερεύνηση του αστρονομικού κόσμου και η παρουσίαση μιας εκτενούς έρευνας του σύμπαντος βασισμένη σε εικόνες οι οποίες απαθανατίζουν την απεραντοσύνη του, αλλά και προτείνουν στο ανθρώπινο ένστικτο να προσπαθήσει να επιβάλει τάξη και μοτίβο σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο ουράνιο άγνωστο.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα μαύρου διαστήματος που στροβιλίζεται με κυματιστά χρώματα, στρογγυλές μορφές επιπλέουν σαν πλανήτες και επικαλύπτονται με μικροσκοπικούς πυρήνες που κοιτάζουν τον θεατή. Χρώμα, μάζα και μοτίβο χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν μια ήρεμη δυναμική, ένα σχήμα που ανοίγει μια τέταρτη διάσταση - μια διάσταση πνευματικότητας.

Στην πιο απλή της μορφή, η συλλογή βασίζεται στο θαύμα της φύσης -την ευαλωτότητα και την ανθεκτικότητά της, το εφήμερο και την αντοχή της- και στον ατελείωτο θαυμασμό της για τον κόσμο».











Comments